Ride-Along Információk

Moderátor: LSSD: Supervisory Staff

Lezárt
Reyna Cazares
Lieutenant
Lieutenant
Jelvényszám: 1697
Elsődleges beosztás: Detective Bureau
Szolgálati lőfegyver: Glock 17

Ride-Along Információk

Hozzászólás Szerző: Reyna Cazares »

A Los Santos County Sheriff's Department lehetőséget biztosít civil személyek számára, hogy a Ride-Along program keretében közvetlen betekintést nyerjenek a deputy sheriffek napi szolgálati tevékenységébe, miközben elkísérik őket járőrszolgálatuk során. Ez kiváló alkalmat kínál a sajtó képviselőinek, a rendvédelmi hivatás iránt érdeklődőknek, valamint a közösség tagjainak, hogy kapcsolatot építsenek a hivatal munkatársaival és magával a szervezettel. A programban való részvétel feltétele, hogy a jelentkező maradéktalanul megfeleljen az alábbi követelményeknek. A feltételek teljesülését a ride-along megkezdése előtt a kijelölt deputy ellenőrzi.

Feltételek:
  • Betöltött tizennyolcadik (18) életév, amit egy (1) érvényes, fényképes okmánnyal kell igazolni.
  • Bűntetlen előélet.
  • A ride-along előtt aláírt felelősségkizáró nyilatkozat.
Regulációk:
  • Öltözet - A résztvevő ruházatának a ride-along szempontjából helyénvalónak és biztonságosnak kell lennie. A következő ruhadarabok NEM megengedettek:
    • Bármilyen színű farmernadrág;
    • Bármilyen hosszúságú rövidnadrág;
    • Díszruhák és szoknyák;
    • Rövidujjú pólók, atléták, ujjatlan pólók és blúzok;
    • Nem megfelelő fedettséget biztosító ruházat (például mélyen kivágott pólók);
    • Grafikus mintákat, képeket vagy szlogeneket tartalmazó ruhadarabok.;
    • Kalapok;
    • Magas sarkú vagy nyitott orrú cipő, szandál vagy teniszcipő.
  • Nem megengedett tárgyak - Az alábbi tárgyak NEM megengedettek a ride-along során:
    • Fényképezőgépek, felvevőkészülékek és videókamerák (fénykép és/vagy videófelvétel készítése nem megengedett);
    • Hátizsákok, táskák, pénztárcák (az őrsön nincs lehetőség ezek tárolására, és a szolgálati járművekbe sem vihetők be);
    • Mobiltelefon használata csak akkor megengedett, ha az feltétlenül szükséges. (Amennyiben elengedhetetlen, hogy a mobiltelefon nálunk legyen, azt a ride-along megkezdése előtt ki kell kapcsolni. A mobiltelefont tilos fényképek vagy videók készítésére, illetve hívások vagy üzenetek indítására vagy fogadására használni).
  • Megengedett tárgyak - Az alábbi tárgyak opcionálisan megengedettek a ride-along során:
    • Jegyzettömb és toll vagy ceruza, ha jegyzetelni szeretnénk (más rögzítőeszköz használata nem megengedett);
    • Pénz (A ride-along alatt mindenki maga gondoskodik az ételről és az italról, a deputy nem köteles a ride-along résztvevője ezeket biztosítani).
  • A jelentkezőknek el kell fogadniuk, hogy KIZÁRÓLAG megfigyelőként vesznek részt, és semmilyen módon nem avatkozhatnak bele a deputy munkájába, nem akadályozhatják azt, és nem adhatnak tanácsot. A résztvevők semmilyen körülmények között nem zavarhatják a deputy tevékenységét. Az eljárásokkal és tevékenységekkel kapcsolatos kérdéseket szívesen fogadjuk, de ügyelni kell arra, hogy csak a megfelelő időben tegyük fel ezeket. E szabályok figyelmen kívül hagyása a ride-along azonnali befejezését vonhatja maga után.
  • A résztvevők nem használhatják a Los Santos County Sheriff's Department által kiadott szolgálati felszerelést. Rendőri intézkedés helyszínén a szolgálati járművet csak a felügyelő deputy engedélyével hagyhatják el.
  • A résztvevők nem beszélhetnek őrizetben lévőkkel, gyanúsítottakkal, elítéltekkel, tanúkkal, áldozatokkal vagy más olyan személyekkel, akikkel a ride-along során kapcsolatba kerülnek, kivéve, ha erre az őket felügyelő deputy utasítást ad.
  • Engedéllyel rendelkező lőfegyverek NEM megengedettek a ride-along során (kivéve az aktív szolgálatot teljesítő San Andreas-i rendfenntartóknak, akik érvényes LEO CCW engedéllyel rendelkeznek).
  • A Los Santos County Sheriff's Department (és annak meghatalmazottjaként a deputy sheriff) fenntartja a jogot, hogy bármely ride-along folyamatot bármikor megtagadjon vagy megszakítson.
  • A résztvevők nem állhatnak személyes vagy családi kapcsolatban a ride-along folyamatát felügyelő deputy személyével. A szabály megsértése a programból való végleges kizárást vonhatja maga után.
Miután a felelősségkizáró nyilatkozat aláírásra került, a jelentkezőnek a Davis-i állomásra kell mennie. Amennyiben a recepción nem tartózkodik személyzet, a nem sürgősségi telefonszám hatvan (60) percenként egyszer hívható ride-along kérés céljából. A deputy sheriffek NEM kötelesek teljesíteni a ride-along iránti kérelmet, és ha nincs elérhető állománytag, javasolhatják, hogy a jelentkező egy másik időpontban térjen vissza. A jelentkezők elsőbbséget élveznek, más civilek kérelme pedig prioritási alapon elutasítható.

Megjegyzés: A kérelem elfogadása NEM feltétele a részvételnek; a jelentkező felelőssége, hogy magával hozza az aláírt nyilatkozatot, és azt bemutassa annak a deputy sheriffnek, akit kísérni fog.

Téma:

Kód: Egész kijelölése

[Ride-Along Kérelem] Keresztnév Vezetéknév
Minta:

Kód: Egész kijelölése

[divbox=white]
[center][sdlogo][dvslogo][/center]
[center][b][size=150][u]Los Santos County Sheriff's Department - Davis Sheriff's Station[/u]
Ride-Along Kérelem[/size][/b][/center]
[hr][/hr]
[size=150]Személyes Információk[/size]
[hr][/hr]
[size=120]Név: 
Nem: M/F
Születési Idő:
Foglalkozás:
Kérelem Indoklás:[/size]
[hr][/hr]
[b][size=120]LOS SANTOS MEGYE – SHERIFF'S DEPARTMENT
RIDE-ALONG PROGRAM LEMONDÁSI ÉS FELELŐSSÉGMENTESÍTÉSI MEGÁLLAPODÁS[/size][/b]

Alulírott, ___________________________________________, betöltöttem a tizennyolcadik életévemet, és nem vagyok a Los Santos County Sheriff's Department („a Hivatal”) tagja. Önként kérem, hogy részt vehessek a Hivatal Ride-Along programjában, amely magában foglalhatja a Hivatal egy vagy több tagjának kísérését a számukra kijelölt szolgálati járművekben, valamint hivatalos feladataik megfigyelését.

Ezzel összefüggésben, és annak fejében, hogy engedélyt kapok a Ride-Along programban való részvételre és a Hivatal tagjainak kísérésére szolgálati feladataik ellátása során, elismerem, megértem és elfogadom az alábbiakat:

[size=85][list=none]1. Tudomásul veszem, hogy a Los Santos County Sheriff's Department tevékenysége természeténél fogva veszélyes, és hogy a Ride-Along programban való részvételem személyi sérülés, halál vagy vagyoni kár kockázatával jár. Ezek a kockázatok magukban foglalhatják – többek között – a fegyverhasználatot, támadásokat, jogsértő cselekményeket, az elkövetők erőszakos ellenállását, gyanúsítottak üldözését, robbanásokat, áramütést, veszélyes anyagokat, valamint egyéb, bűncselekményekkel összefüggő veszélyeket.

Teljes mértékben és önként vállalom ezen kockázatokat, függetlenül attól, hogy azok a Hivatal, annak tisztviselői, megbízottai vagy alkalmazottai (a továbbiakban: „Felmentettek”) gondatlanságából vagy más okból erednek. A törvény által megengedett legteljesebb mértékben ezennel felmentem Los Santos megyét, Hank Mercer sheriffet, valamint a Hivatal minden alkalmazottját minden olyan követelés, igény, kereset és kártérítési felelősség alól – akár ismert, akár ismeretlen –, amely a programban való részvételemből ered vagy azzal kapcsolatban áll.

2. Tudomásul veszem, hogy a Ride-Along programban való részvétel nem kötelező, és teljes mértékben önkéntes alapon történik. Teljes felelősséget vállalok minden olyan sérülésért, életveszélyes helyzetért vagy a tulajdonomban keletkezett kárért, amely a programban való részvételem során következik be – akár gondatlanság, akár más ok miatt. Tudomásul veszem továbbá, hogy a Hivatal nem vállal felelősséget sem a személyes tárgyaimban bekövetkező károkért vagy veszteségekért, sem az általam elszenvedett esetleges sérülésekért.

3. Kifejezetten kijelentem, hogy ez a megállapodás nemcsak rám, hanem házastársamra, családtagjaimra, örököseimre, megbízottaimra, végrehajtóimra és törvényes képviselőimre is kötelező. Halálom esetén ez a felmentés őket is ugyanúgy köti, mintha ők maguk írták volna alá. Egyetértek továbbá azzal, hogy amennyiben e megállapodás bármely része jogellenesnek vagy végrehajthatatlannak bizonyul, a fennmaradó rendelkezések teljes mértékben hatályban maradnak.

4. Amennyiben a programban való részvételem során sérülést szenvednék, illetve orvosi vészhelyzet állna elő, ezennel kifejezetten felhatalmazom a Hivatalt, annak megbízottjait és képviselőit, hogy a nevemben sürgősségi orvosi ellátást kérjenek és részesítsenek engem abban. Tudomásul veszem, hogy minden, az ellátásból eredő orvosi és egyéb kapcsolódó költség kizárólag engem terhel.

5. E megállapodás aláírásával elismerem, hogy azt gondosan elolvastam és teljes egészében megértettem. Megerősítem, hogy a jelen írásbeli megállapodáson kívül semmilyen szóbeli nyilatkozatot vagy ösztönzést nem tettek nekem. Kijelentem, hogy legalább 18 éves vagyok, szellemileg és fizikailag cselekvőképes, valamint önként vállaltam a részvételt a Ride-Along programban. Elfogadom, hogy elolvasom, megértem és aláírom a Hivatal által a programmal kapcsolatban rendelkezésre bocsátott valamennyi szükséges dokumentumot.

6. Ezúton igazolom, hogy a jelentkezésem és a programban való részvételem során megadott valamennyi információ hiteles és teljes körű. Tudomásul veszem, hogy bármilyen valótlan állítás, félrevezető nyilatkozat vagy információelhallgatás a programból való azonnali kizárásomat eredményezheti, illetve büntetőjogi felelősségre vonással — ideértve a hamis tanúzást is — járhat.

7. A jelen Megállapodásra San Andreas állam jogszabályai irányadók, és annak értelmezését is e jog szerint kell elvégezni. A Megállapodásból eredő vagy azzal összefüggésben felmerülő bármely jogvitát kizárólag San Andreas állam Los Santos megyéjének illetékes bíróságai előtt lehet megindítani.[/list][/size]
[hr][/hr]
Dátum: MMM/DD/YYYY[float_right]Aláíriás: ___________________________________________[/float_right]
[/divbox]
Lezárt